Скандал в Благоевград – феновете на Левски беснеят, а полицаите бягат

Двубоят между отборите на Пирин и Левски снощи в Благоевград, бе белязан от изключително грозни сцени. Няколко минути след началото на мача, фенове на „сините“ щурмуваха Сектор „А“ на стадион „Христо Ботев“. Ултрастите започнаха да обстрелват благоевградските си „колеги“ със сигнални ракети и бомбички, което изнерви до краен предел благоевградчани.

Наложи се намесата на полицията, която обаче се наложи да „отстъпи“ поради огромния брой левскари.Сцените, които са уловени от камерите на стадиона, обаче разкриват и малко по-притеснителен факт от оповестените до момента, а именно „отстъпването“ на полицаите, което от видеото изглежда по-скоро като бягане. Този факт е повече от срамен, защото униформените нямат право да го правят с оглед сигурността на присъстващите на стадиона, още повече в момента там се намират и доста деца.Действията на полицаите предизвикаха сериозни и оживени дебати в мрежата, като на места хората се подиграват на поведението им, а други смятат, че те трябва да бъдат наказани, защото подобни действия могат да предизвикат сериозни последствия за останалите хора на стадиона. Дали ще има някой наказан униформен за „бягството“ предстои да разберем.
А повече за сблъсъка, може да разберете от видеото:

http://vbox7.com/play:67a776c97e

В крайна сметка от цялото това меле пострадаха двама униформени, които са откарани в болница. Към лечебното заведение пое и един левскар.

Постепенно ситуацията се нормализира, като агитката на столичани бе изтласкана в сектора за гости, който и без това бе изпълнен до краен предел.

Изненадващо, привържениците на Пирин решиха да изкарат яда си върху треньора на Левски – Стойчо Стоев. Специалистът, който води за последен път софиянци, бе обстрелван с камъни, запалки и бутилки.

Comments

comments