/СНИМКИ/ 120 деца от 6 училища в Благоевград, техни съученици, родители и учители, изпълниха зала „Скаптопара“ за спортна надпревава

MVR

120 ученици от 6 училища в Благоевград взеха участие в спортно състезание със забавен, но и възпитателен характер, част от тазгодишната кампания „Спорът е по-добрият начин децата да пораснат“. Инициативата се организира от Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите, с подкрепата на ОД на МВР-Благоевград.

Участие в спортните състезания взеха ученици от 4 и 5 клас в училищата Трето ОУ, Пето ОУ, Седмо ОУ, Единадесето ОУ, СОУИЧЕ и Средно ОУ „Иван Вазов“, а техните по- големи съученици на възраст 14-18 години участваха в демонстрации. Целевата група на кампанията са родителите и учителите на децата.

„Целта на днешната инициатива е универсална превенция, на децата да се дава алтернатива да се занимават със спорт в  свободното си време, да общуват, да се осмисля действително времето им извън училище, да има с какво да се занимават, за да не експериментират с алкохол и да не бъдат въвличани в други, не добри за тяхната възраст прояви.“, коментира за Благоевград Нюз Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.

„Целим самите деца да почувстват радостта от спорта, да разберат колко важно е в тях да се поддържат духът и желанието да се състезават за добри неща. Провеждането на тези инициативи не е трудно, нито сложно, но е изключително важно, защото те са израз на едно много важно партньорство – между отговорния бизнес, институциите и неправителствения сектор „, допълни тя.

В последните 5 години, подобни мероприятия ГД „Национална полиция“ и Съюзът на пивоварите са организирали в 14 области в страната. Благоевград е 15-ият областен град, в който това се случва, но и първият, в който състезанието е с толкова широк обхват и в него участие вземат толкова много участници.

MVR1 MVR5

„Обиколили сме много областни градове, но за първи път успяхме да включим цели 120 състезатели в колективните игри. По отношение на обем деца, които вземат участие в състезанието, Благоевград е пионер и получи ли се добре, ние ще продължим да го правим и в други областни градове“, коментира и Зорница Шкуманова, инспектор в Главна дирекция „Национална полиция“, която от дълги години се занимава с превенция на престъпността.

Зорница Шкуманова, инспектор в Главна дирекция "Национална полиция"
Зорница Шкуманова, инспектор в Главна дирекция „Национална полиция“

„За нас е изключително важно да работим с подрастващи деца от целева група 1-5 клас, защото те са най-податливи на влиянието на отрицателните проявления на всичко, което се случва около нас. Като се започне от онлайн безопасност, злоупотребата с алкохол и наркотични вещества и много, много други.“, допълни тя.

Родители, учители и съученици на състезателите дойдоха да ги подкрепят
Родители, учители и съученици на състезателите дойдоха да ги подкрепят

 

Comments

comments