Позиция на Коалиция „Демократична България – Oбединение” за кметските избори в Благоевград

Членовете на структурите на Коалиция „Демократична България – Обединение“ в Благоевград сме убедени, че нашите избиратели са интелигентни и разумни хора, които и сами могат да направят своя информиран и аргументиран избор на предстоящия балотаж за кмет на Благоевград на 04.07.2021 г.
Ние сме убедени, че един от демократичните принципи е правото на личен избор и позиция, именно затова, ние, не желаем да налагаме или насочваме към определен кандидат.
Отказваме да участваме и в дискусии по темата в социалните мрежи, които целят да провокират кандидатите ни за народни представители. Ние имахме свой кандидат за кмет и тогава ясно заявихме подкрепа и позиция. Нито един от настоящите кандидати или техните екипи нямат право да ни поставят в позиция, изискваща обяснителен режим.
Изборът за кмет на Благоевград е изключително важен и хората трябва да проявят отговорност и да участват активно в него. Призоваваме всички, да излязат и да гласуват в неделя, защото ниската избирателна активност предразполага към възможности за манипулиране на вота и натежаване на купения и контролиран вот.

Comments

comments