Доживотен затвор грози пакистанец, заклал съпругата си българка в Лондон

Пакистанецът Джамшаид Хан, който закла българската си съпруга Милена Юлиянова в Лондон, може да лежи доживот за зверското убийство. Лондонският съд призна за виновен 30-годишния Хан за жестокото престъпление, което той извърши в семейното жилище на 28 януари миналата година, съобщава „Дейли Мейл”.
Присъдата на пакистанеца ще бъде произнесена в петък.
Хан наръгал Милена цели 13 пъти, защото тя отказала да му съдейства да получи официални документи за оставане легално във Великобритания. Пакистанецът бил толкова отчаян от това, че могат да го депортират, че започнал да си търси друга съпруга. Убийството било извършено едва 15 месеца след като двамата се оженили.
На 28 януари Джамшаид нападнал българката с нож в партерната спалня на дома им. Той пробол съпругата си 13 пъти, като фаталната рана била в сърцето. От нараняванията по ръцете на Милена се разбира, че тя е опитала да се предпази.
Веднага след убийството Хан избягал от къщата с окървавени ръце и се опитал да спре минаваща кола. Санитари влезли в семейното жилище и открили Милена обляна в кръв, чието тяло било свлечено на пода. Медиците я закарали в болница, но за съжаление младата жена починала още същата вечер.
След като на пода бил открит окървавения нож, Джамшаид бил моментално арестуван. Джамшаид заявил пред полицията, че е действал при самозащита, след като се скарал със съпругата си заради контактите му във Фейсбук. Според Хан Милена извадила ножа иззад гърба си и се пробола с острието при сблъсъка. След като успял да я обезоръжи, той хвърлил ножа и побягнал навън.
Съдът обаче отхвърли тази версия и строителният работник, родом от Пакистан, беше признат за виновен.

Comments

comments