Управителите на общински дружества ще се назначават с конкурс и защитен бизнес план

 

Управителите на всички общински дружества да се назначават след конкурс, тази предстояща промяна в общинската наредба обяви на пресконференция  днес, председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров. Освен това, от кандидатите ще се изисква и изготвен бизнес-план.

Финансовите им  отчети за 2019 година ще се обсъждат на предстоящата извънредна сесия в петък,  заедно с искане на кмета за отчисляване на дивидент за общината от печалбите им.

„Кметът вече е изискал,  този дивидент да се преведе на общината,  преди ОбС да го реши и е любопитно какво ще се случи, ако не го гласуваме.“,  каза Тодоров. Председателският съвет    стартира и срещи с управителите им,  за да разбере какви са проблемите им , както и да се търси начин за оздравяването на дружествата.

Готви се и промяна в наредбата за общинските жилища, която предвижда,  да се даде възможност и на жителите на благоевградските села,  да кандидатстват за такива, което до момента бе невъзможно.  “ Те са жители на община Благоевград и това, че не живеят в града, не бива да се превръща в пречка,  да получат жилище.“, коментира Тодоров.

Тодоров каза още, че местният парламент стартира срещи с гражданите по квартали и села, които бяха осуетени заради коронавируса. Първата е насрочена на 23 юни от 18.00 часа в село Изгрев.

Comments

comments