11 българки станаха жертви на автомобилна катастрофа в Испания, 4 от тях починаха

4 жени от Неделино са загинали, а още три са тежко ранени след жестока автомобилна катастрофа в Испания. Трагедията се разиграла на магистрала на 120 км от Мадрид около 17 часа българско време в четвъртък. Катастрофата с общо 11 българки в микробус е станала на прибиране от работа.
Три буса и една кола са ги извозвали от полето към квартирите им в Авила, информира 24 часа. На качаване на магистралата единия бус е ударен от ТИР. Две от тях – на 42 и 39 години, загиват на място, а третата 2-3 часа след това. Четвъртата ранена българка за съжаление е починала тази сутрин. Останалите са транспортирани в болница в Авила и Саламанка.
Четирите жени живеят в един квартал над църквата в центъра на Неделино, на ул. „Баба Тонка“. За починалите е потвърдено от работещи в кампуса неделинци. Там има около 80 души. За катастрофата е потвърдено от нашето посолство в Испания, но подробности официално засега няма“, съобщава кметът на Неделино Боян Кехайов. Тежко ранени са три жени, едната от които е в кома, другата е в тежко състояние, а на третата са направени операции на крака и таза. Починалите българки – Светла, Милена и Бисерка оставят всяка по двете деца сираци. Те отишли на гурбет в Испания да берат ягоди, а мъжете им останали в Неделино. В родопския град хората са в шок от случилото се. Кметът свиква днес извънредно заседание на което ще решат с какво да помогнат семействата. Ако трябва ще събираме и пари, жените са осигурени и първо ще видим какво ще поеме като разходи работодателя, каза Кехайов. Общината ще обяви и ден на траур.

Comments

comments