Д-р Владимир Таковски подаде оставка като председател и член на Здравната комисия на ОбС-Благоевград

takovski-620x330

Д-р Владимир Таковски подаде оставка като председател и член на Здравната комисия на ОбС-Благоевград

Това е последствие на факта, че шефа на хирургията и председател на Комисията по здравеопазване в ОбС д-р Владимир Таковски, поиска отстраняването на Управителят на Специализираната болница за активно лечение по онкология „Св. Мина” в Благоевград д-р Георги Георгиев, като го обвини в некомпетентно управление. Веднага след това предложи за мястото му и за временен управител д-р Кондев и ОбС-Благоевград прие кандидатурата му.

Само 3 дни по-късно временният управител на благоевградската онкоболница д-р Румен Кондев заяви, че се отказва от поста. С промяната в позицията си д-р Кондев изправи общинското ръководство пред сериозен проблем – изключително важното за хиляди раково болни хора звено да остане без управител и на практика да преустанови работа.

Затова бе свикано спешно заседание на 18 март. За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общински съвет Благоевград свика спешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент. По време на сесията на 18 март общинските съветници гласуваха отмяна на решение от 12 март, с което избраха Кондев за управител на СБАЛО – Благоевград.
Д-р Георгиев пък бе помолен да се върне на работа. Така на практика Онкологичната болница „Свети Мина“ в Благоевград остана със стария си шеф д-р Георги Георгиев. Това реши Общинският съвет, който удължи с още три години договора му като управител на лечебното заведение.

Comments

comments