Антоанета Цонева: Важно е какви хора ще влязат в новото правителство

В момента започват работа експертни групи по политиките на правителството. Засега не се обсъжда персоналният състав на кабинета. Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Антоанета Цонева след консултациите с „Има такъв народ„. 

Безусловна подкрепа няма да даваме, категорична бе Цонева.

 

„Знаем, че българите очакват правителство, което да изтегли стараната от дъното и да спре корупцията“, съобщи депутатът.

„Целта е обществото да получи ясна програма за управление“, коментира представителят на ДБ. „Постове и порции от това управление не очакваме. Очакваме да се начертае червената линия на ДПС – партията да се държи извън властта. Ако моделът ГЕРБ-ДПС не бъде пречупен решително, България няма как да се отскубне от мрачните статистики“, разкри Цонева и допълни:

„Важно е какви хора ще влязат в новото правителство. Служебният кабинет е пример за това“.

Този модел, според Антоанета Цонева, е довел до прецедента „Росенец“ – кметът на Бургас е на ГЕРБ, шефовете на агенциите и ДНСК също са били наети от бившите първи. 

Нормално е лидерът на ИТН Слави Трифонов да трябва да има ясна позиция по кабинета и ключовите цели – борбата с корупция, повишаването на доходите и задействане на икономиката, завърши народният представител от „Демократична България„.

Comments

comments