Разпределението на 2,6 млн. лв. предизвика поредни полемики и остри реплики на редовната сесия на Обс- Благоевград днес

Втората точка от днешната редовна сесия на Обс-Благоевград по Предложение № 60-00-212/15.05.2015 г., относно промени в бюджета и инвестиционната програма на Община Благоевград за 2015 година във връзка с предоставен трансфер с постановление на Министерски съвет, се оказа първото „препъни камъче“ и предизвика бурни реакции и нервни изказвания и реплики от общинските съветници.
Предложението на д-р Томов, 400 000 лв. от тези 2,6 млн.,които бяха дадени за преразпределение, да отидат за построявенето на зала за НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“, бе определено като несериозно от Йордан Миленков, който бе подкрепен и от кмета Камбитов.Градоначалника, заяви че се предлага нещо, което изобщо не езаложено в инвестиционната програма за тази година, а може да се осъществи през 2016 година.
Тук Миленков и Камбитов срещнаха сериозен отпор в лицето на адв.Илко Стоянов, който ясно заяви,че няма несериозни предложения, особено когато се касае за нещо което вече е коментирано на сесията, допълни още, че тъй като Камбитов вече е обещал официално тази зала да се построи е редно де се компенсира НХГ и да се уважи волята на дарителката.
Илко Стоянов зададе и логичният въпрос: „Удачно ли е да теглим заем, при положение,че сме получили финансиране? Заемът и този път, бе защитен от кмета,който се обоснова с ниската лихва.
Опитът на адв.Стоянов да се върне точката за преразглеждане и уточнения, къде да се пренасочат средствата се оказа неуспешен, мнозинството не го подкрепи, а кметът заяви, че връщането е излишно,тъй като той може и сам да реши разпределението на тези 2,6 млн.
Адв.Илко Стоянов попита още, дали ще се върнат взетите 1 млн. лв от общинските дружества, които бяха предвидени за построяване на закрит басейн в кв. Еленово, което щеше да логично при наличието на това допълнително целево финансиране, отговорът обаче съвсем не бе логичен, но пък бе очакван и нямаше изненадани от него.

Comments

comments