Вълна от съпричастност за децата изгонени от ДЮШ на Пирин: Писма от родители от Плевен и Стара Загора разказват за „рецидив“ в поведението на Александров

След публикацията ни от вчера, по повод отвореното писмо на родители на деца, изгонени от ДЮШ на Пиринзаваляха писма на съпричастност от цялата страна. 
Родителите  получават подкрепа от други родители от Стара Загора, Плевен и други градове. Те също споделят, че допирът им с Радостин Александров  е оставил лоши спомени и усещане за несправедливост, каквато сега изпитват благоевградските деца, които са буквално изхвърлени от школата.
Въпросите са много, а писмата идват постоянно, като от тях излиза нова информация, която допълва изразените притеснения на родителите.
Едно от тях е от човек от Стара Загора, който за момента държи, да остане анонимен, но споделя интересни неща, които до голяма степен се припокриват с написаното в отвореното писмо.
„След като видях позицията ви,  относно новия директор в школата на Пирин – Радостин Александров, реших да Ви пиша. Имал съм възможност да работя с него и ви подкрепям напълно. Този младеж, защото е несериозно човек на 26-27 години да е директор на школа, беше изхвърлен от Берое като куче, защото беше отдаден само на себе си. Той лъжеше и омайваше децата с високопарни приказки, но в действителност гледаше само собствените си кариерни цели.“, започва писмото.
В него, авторът обяснява още, че в автобиографията на Александров има една камара стажове и сертификати, но призовава, той да бъде  попитан,  как се взима сертификат и какъв стаж се изкарва за точно 4 дни в отбора на Хееренвеен (Холандия)?  „Питайте и директора на този отбор дали е чувал за такъв човек, който е карал стаж при тях. Питайте го какви курсове има от Барселона, без дори да е стъпвал в академията им. „, пише още той.  И призовава родителите от Благоевград: „Борете се за децата си и изчистете Пирин от такива псевдо-специалисти! „
Освен въпросното писмо, до момента са получени още над 5 сигнала, които проверяваме и също ще станат обществено достояние в следващите дни.
С коментар във Фейсбук се включи и  Мирослав Иванов, собственик н ФК „Спартак1919“ Плевен. Ето какво написа той:
„Позволявам си да коментирам като страна,засегната в отвореното писмо-собтвеник съм на ФК СПАРТАК 1919 ПЛЕВЕН. Обръщам се към футболната общественост в Благоевград и към родителите и децата, пряко засегнати от „чистката“в школата на Пирин-зная, че много боли, всичко това сме го преживяли страшно болезнено ,когато се случи и в нашата школа преди година и половина и аз продължавам да се обвинявам, че го допуснах. Моля Ви искрено за едно нещо-не допускайте негативното отношение към Радостин да се прехвърли и към децата, които той доведе с него от нашата школа.  Тези деца са прекрасни,талантливи и възпитани, те не са в ПИРИН за да вземат мястото на вашите деца, тръгнаха, защото повечето от тях са заедно с тези треньори от години и им вярват, че с тях ще се развият и ще бъдат лансирани в чуждестранни школи. Аз си ги обичам и съм декларирал, че ако се почувстват нежелани в ПИРИН, вратите в нашата школа са широко отворени за връщане на всеки един от тези единадесет, които ни напуснаха. Призовавам Ви, помогнете им да се чувстват желани и ги адаптирайте към Вас, така както ние ги приехме и обгрижихме с любов,когато дойдоха при нас…..Те ще Ви се отблагодарят, а с качеството си всеки един от тях ще помогне на отбора си в класирането на съответната елитна група….Колкото до Радостин-той е на 28 год., приех го като мое дете, извоюва си пълен картбланш като директор на школата, не се вслушваше в съветите ми…направи за година и половина много хубави неща,направи обаче и много поразии...Непослушно дете, но въпреки че ме предаде, не мога да се откажа от него…И дано сега новите му „родители“ успеят да го предпазят,  да не го „напляска“някой, както аз успях до го защитя в Плевен….Няма да допусна и негативно отношение към школата ни, както се усеща в някои коментари-ние сме нов клуб, създаден през 2015г. като за краткото време, през което извършваме състезателна дейност, имаме класиране на 4-то място на Републиканското по футбол 9 през 2016г.,имаме и две участия в елитната U 15, през 2019г.завършихме на 7-мо място,а през 2020г.на 10-то,имаме през годините и петима национали,както и 12 проектонационали. Всичко това,постигнато с финансиране изцяло от мои доходи, придобити от дейността на фирмите ми в гр.Плевен и с платени данъци в гр.Плевен….без никаква помощ от общината…сравнете го сега с финансите, наляти в Пирин от офшорна компания с неясен произход и с любезното съдействие на община Благоевград, изразяващо се допълнително със седемцифрена сума и имотни дарения, като стадион, ресторант, общежитие и тренировъчни терени….Накрая, желая Ви искрено успех, дано успеете да съхраните желанието на децата си да тренират футбол, дано да намерите и къде да го правят и помнете едно-никой няма право да дава прогнози на едно 12-16 годишно дете, дали ще стане футболист…и дано да успеем школите в България най-накрая след 10-годишна суша да създадем футболист от ранга на пиринският гении-ДИМИТЪР БЕРБАТОВ!“
Родителите от Благоевград пък, подчертават, че нямат нищо против децата, които са дошли от Плевен и Стара Загора, но много държат, да защитят интересите и на своите деца, които загубиха местата си в отбора, без обяснение и напълно неочаквано.
Скандалът получи отражение  в социалните мрежи, където доста хора споделят разочарованието си от новия директор на ДЮШ на Пирин, които не крият самоличността си и съвсем открито подкрепят родителите на благоевградските деца:
Подкрепа дойде и от феноете на Пирин, които чрез Фейсбук страница изразиха притеснение от случващото се и настояват ръководството, да даде отговори:
До момента, всичките ни опити да получим отговор от ръководството на Пирин са неуспешни, оставаме на разположение, да публикуваме позицията им, когато са готови да го направят и в интерес на обективността.

Comments

comments