Летните театрални празници в Банско „На публиката – с любов” започнаха

Кметът на Банско тържествено откри Летните театрални празници „На публиката – с любов” С комедията на Рей Куни „Безумна нощ”, театралните „нощи” в Банско започнаха за любителите на Театъра.
„Тази седмица Банско е театър. И този път се постарахме на нашата сцена да гостуват големи имена на българския театър. И така ще бъде винаги. Празниците ги има и ще ги има, защото я има уважаемата публика” съобщи в приветствено слово Икономов.
За днешния ден програмата ще бъде наситена с майсторския куклено-театрален спектакъл с образователна цел ”Българан”, който ще върне малките зрители в зората на киното.
А в петък зрителите ще преживеят артистизма на българския актьор Васил Михайлов и неговата елегантна партньорка Стефка Янорова в „Брудершафт”. Авторът на пиесата, Анатолий Крим, е един от най-поставяните съвременни драматурзи, а за участието си в нея Васил Михайлов бе награден с награда за мъжка роля на Зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово” в Пловдив.
Програмата ще продължи с най-новата постановка на режисьора Бойко Илиев „Пролетно тайнство”. Посветен на любовта между композитора Игор Стравински и модната икона Коко Шанел. „Пролетно тайнство” ще ни срещне с две от най-успешните съвременни български актриси – Параскева Джукелова и Йоана Буковска.
На 7 юли предстои последната театрална игра в тазгодишното издание на Театралните вечери.
Асен Блатечки ще изиграе главният персонаж в „Око под наем”. В ролята на нелеп частен детектив, абсурден, неорганизиран, патетичен, но всъщност много симпатичен, той ще постави щрихите на една добра, красива и забавна история в партньорство със Стефан Иванов и Ива Папазова.
За информация, билети могат да се закупят всеки ден от 9:00 до 19:00 часа на касата на читалище „Никола Вапцаров“.

Comments

comments