1000 деца ще вземат участие на конкурса „Южни слънца“ в Петрич

1000 деца от страната и чужбина ще вземат участие в 17-ото издание на конкурса „Южни слънца“ в Петрич. Конкурсът се провежда винаги в навечерието на празника на Петрич – Гергьовден. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, община Петрич и Общински детски комплекс Петрич.
Международният конкурс „Южни слънца” се провежда в три направления – пленер, фолклорно надиграване и съвременно танцово изкуство. В този формат на детското творчество се включват участници от цяла България, от Русия и Македония. Голямата награда е Гран При на Кмета на община Петрич.
Васил Найденов ще бъде специалният гост-изпълнител за празника на Петрич – Гергьовден. Неговото участие е на 05.05. 2016г. на градския площад, където в 19.30ч. ще започне концертът посветен на празника на града. В него ще се включат също възпитаници на Общински детски комплекс, Народно читалище „Братя Миладинови”, ВС „Сгушена звездица” и Ансамбъл „Прима”, Москва.
В самия ден, Гергьовден от 11.00 часа отново на сцената на градския площад за празника на Петрич ще излязат местни изпълнители, гости от съседна Румъния и специалното участие на изпълнителката Гуна Иванова.

Comments

comments