10 милиона лева допълнително за общини в Благоевградска област

изтеглен файл (1)

С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни средства в размер на над 10 милиона лева. Средствата са отпуснати за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи, мостови съоръжения и други важни за общините обекти.

Община Банско получава  937 950 лева за основен ремонт на съществуващото езеро, алеите, зелените площи и осветлението в градския парк.

Община Белица получава 850 000 лева  за обновяване на площади и паркови пространства в град Белица и селата Бабяк, Горно Краище и Дагоново.

С над един милион лева в община Гоце Делчев  ще се реконструират и ще се извършват текущи ремонти на улици в селата Брезница, Буково, Корница, Господинци, Борово и Лъжница.

Община Сатовча получава 900 000 лв. за изграждане на външни водопроводи в селата Годешево и Туховища и за ремонт на улици.

В община Гърмен над един милион лева ще се изразходват за рехабилитация на уличната мрежа в населените места на общината, за изграждане на детска площадка в двора на СУ „Йордан Йовков” в село Осиково, за подмяна на централния водопровод на село Скребатно. Ще бъдат реконструирани още  моста над река Канина между селата Огняново и Марчево  и завършен физкултурния салон в Обединено училище „Св. Климент Охридски” в село Дебрен.

За община Хаджидимово са осигурени 400 000 лева за благоустрояване на улици в селата Абланица, Беслен, Блатска и Теплен.

На община Якоруда са преведени 850 000 лева., като от тях 750 000 лева са предвидени за пътя Конарско – Бел камен и 100 000 лева за реконструкция на площад и градска градина.

Община Петрич получава един милион лева за изграждане на социален комплекс за хора с увреждания.

Един милион лева. са отпуснати на община Сандански за изграждане на пътна връзка за обект „Спортно-рекреационен център”.

За ремонт на уличната мрежа в села на община Разлог са осигурени 600 000 лева.

Един милион лева получава община Симитли за ремонт на улици в съставните села на общината.

580 000 лева са предвидени  за община Струмяни, с които да се изгради нов водопровод, мръсен канал и асфалтиране в село Микрево.

Comments

comments