10-те най-подходящи града за хора под 30 години

item_amsterdam

Поколението Y обмисля широк спектър от фактори, когато решава в кой град да пребивава. Това включва разходите за живот, колко либерален е градът, възможностите за работа в него, както и по-забавни аспекти, като например как е нощният живот.

Отчитайки всичко по-горе, уебсайтът за търсене на апартаменти Nestpick.com e анализирал общо 110 града, класирайки кои от тях са най-подходящи за хора на под 30-годишна възраст. 4 са били основните фактора при класирането: Има ли работа?; Може ли човек да си позволи да живее добре там?; Отворен и толерантен ли е градът като цяло?; Може ли човек да се забавлява там?

Ето ги и 10-те най-подходящи града за хора под 30 години:

10. Манчестър, Обединеното кралство. Градът влиза в Топ 10, тъй като предоставя високо равнище на личностна свобода и избор, а освен това приветлив към ЛГБТ-общността.
9. Кьолн, Германия. Градът е известен с богатата си култура и готическа катедрала.
8. Ню Йорк, САЩ. Без особена изненада Ню Йорк е класиран високо по редица категории, обединени като „бизнес екосистема“. Градът също така се класира сравнително високо заради „отвореността“ си и „базови фактори за живот“, включващи неща като скоростта на интернета и качеството на университетите.
7. Барселона, Испания. Градът е известен със своята вкусна храна и съответно е бил класиран много високо в това отношение.
6. Ванкувър, Канада. Общо три канадски града влизат в списъка и всичките са в него заради приятелската спрямо имигрантите политика на страната.
5. Торонто, Канада. Градът е получил висока оценка и заради фестивалите си.
4. Амстердам, Холандия. Градът беше изместен от първо място до четвърто тази година, но все пак се класира най-високо по осигуряване на лична свобода и избор.
3. Лондон, Обединеното кралство. Британската столица се класира високо по качество на университетите, наличието на стартъпи там, „отвореност“ и нощен живот.
2. Монреал, Канада. Още един канадски град с добра фестивална култура.
1. Берлин, Германия. Градът и неговата всеизвестна технологичност са класирани най-високо, като и нощният живот, който предлага. Германската столица има силна стартъп общност и е смятан за един от най-приятелски настроените спрямо ЛГБТ-общността градове в света.

Economic.bg

Comments

comments