Инж.Р.Димитрова:По повод юбилея на дружеството готвим откриване на Музей на ВиК. На територията на общината няма уран във водата, потребителите могат да бъдат спокойни.

Срещаме се с управителя на „Водоснабдяване и канализация“ЕООД-Благоевград инж.Росица Димитрова, за да си поговорим за предстоящите събития свързани с юбилея на дружеството.

Наред с празничните събития и инициативи разбираме, че предстои откриване на Музей на ВиК, където всички граждани ще имат възможност да се запознаят от близо с работата на дружеството и ежедневните препятствия пред, които се изправят екипите. Там ще можем да разберем и повече подробности около създаването на предприятието и да проследим как то се е развило до днешни дни.
Говорим и за Инвестиционната програма, която включва подмяна на мрежата и в кв.Запад, където вчера имаше авария и известни спекулации около случващото се.

В предварителния разтговор инж.Димитрова отговоря и на един много наболял въпрос в последните дни, а именно че в Благоевградска община хората не бива да се притесняват за качеството на водата. Тя е категорична, че при множеството направени проби, уран не е открит във водата, която пият благоевградчани.

Comments

comments