Заради заразения с коронавирус арх. Тинчев отлагат сесията на ОбС-Благоевград

 

„На основание чл. 64, ал. 1 от Правилника за организацията, дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, председателят на Общински съвет Благоевград- Андон Тодоров, уведомява Кмета на Община Благоевград, Областния управител на област Благоевград, общинските съветници и обществеността, че изменя годишния План за провеждане на заседанията на общински съвет за 2020 година, като от него отпада дата 26 юни 2020 г. и същата се заменя с нова дата -03 юли 2020 година.“ , съобщиха от страницата на ОбС-Благоевград.

Изменен е  и план-графикът за заседанията на постоянните комисии към общински съвет, за месец юни.

Решението за изменение на графика се налага във връзка с потвърден случай на COVID-19 в Общинска администрация Благоевград и опасността от разпространение на вируса, както и по препоръка на директора на Регионална Здравна Инспекция Благоевград – д-р Калоян Калоянов, се казва още в съобщението.

Припомняме, че главният архитект Васил Тинчев е с положителна проба за вируса, а следствие на това и сградата на община Благоевград бе затворена за 24 часа, за дезинфекция. Около 60 служители на администрацията ще бъдат изследвани от РЗИ-Благоевград още днес.

Comments

comments