Секретарката на кмета на Разлог и ПР-а на общината ще бдят за вота на Коалиция „АБВ-Движение 21“ на изборите

New folder1


От регистрите на РИК-Благоевград стана ясно, кои ще бъдат членовете на комисии в избирателните секции в област Благоевград. Всяка партия се предполага, че е назначила доверени хора, за да следят вота на хората и да се грижат всичко да е преброено както трябва.

В Разлог обаче се случва нещо, което изненада и нас, а и жителите на града – оказва се, че секретарката на кмета Герчев / който е от ГЕРБ/ – Даниела Джупанова е председател на комисия в една от избирателните секции, само че като представител на АБВ-Движение 21. Същата коалиция се е доверила и на ПР-а на общината Анелия Дункина, като член в друга секция.
1

3
Любопитно е, че се мяркат още няколко имена, които събуждат съмнения в гражданите на Разлог, така например Малинка Джикова се появява като член на комисия, отново от страна на АБВ-Движение 21, а същата е майка на лаборантка, работеща при д-р Тончев, който е кандидат депутат от ГЕРБ.
Братовчедите на кметицата на Бачево – Божидар и Димитрина Чатлабашеви също са членове, които в комисиите ще бдят за вота на Коалицията, въпреки че роднината им е от ГЕРБ, а на предишните избори те самите са били на страната на ГЕРБ.
4

5
И тук започват версиите около случващото се, едни предполагат, че хората рязко са сменили предпочитанията си, въпреки че особено за служителките на общината, чиито заплати и работни места зависят от ГЕРБ е малко вероятно.
Други предполагат, че АБВ-Движение 21 предлагат по-добро заплащане и хората са решили да заработят някой и друг лев в повече.
Третата версия е, че ГЕРБ нарочно са „вкарали“ “ троянски коне“ в комисиите, които всъщност ще пазят именно техния вот, което е дълбоко конспиративно. Това е една от най-правдоподобните версии, ако разбира се натоварим ГЕРБ-Разлог с достатъчно потенциал, че да се сетят да го направят, което не е изключено, но пък и не е сигурно.
Съществува и четвърта версия, а тя е в Разлог да се оформя някаква „невидима“ с просто око Коалиция между ГЕРБ и АБВ-Движение 21. Ако се окаже така, то избирателите и на двете ще се почустват леко излъгани накрая, тъй като двете формирования имат коренно различни платформи и идеи.

Разсъждавайки над тези „оплетени, политически връзки“ ние смятаме, че всичко може да е резултат и от невежество на местните структури, желание да се изкара някой допълнителен лев, пълна незаинтересованост от резултата от страна на АБВ-Движение 21 и много лукаво манипулиране на вота – иначе казано, по малко и от четирите версии.

При всички положения е глупаво да подценяваш избирателите по такъв начин. Разлог е малък град и всички се познават, особено когато заемат служби в общинска администрация, така че няма как тези имена да останат незабелязани.
Ако някой от Коалиция АБВ-Движение 21 пък не е знаел какво се случва, сега е време да се замисли, че някой някъде „мъти водата“.

Comments

comments