Радев: Прокуратурата да публикува незабавно целия „чат“ с Бобоков

БТА

Селективното публикуване на отделни съобщения създава внушения за нещо скрито, заявиха от президентството

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков, съобщават от прессекретариата на президента.

Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков.

По-рано Специализираната прокуратура публикува нови чатове на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, за които се предполага, че са водени с президента Румен Радев. Комуникацията е извадена от телефона на бизнесмена, който се изследва от експертите на прокуратурата.

На 29 септември миналата година Бобоков изпратил съобщение, в което казва, че „Приста Порт” е вече официален концесионер на либерийското пристанище Бюкянън за следващите 25 години. По-нататък Бобоков пише, цитирам – „Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! “

Чатът завършва с пожелания за успех на форум в Ню Йорк и благодарности за подкрепата. Прокуратурата показва и извадка от програма за четене на есемеси. От нея се вижда, че Бобоков е обменял съобщения с потребител на име Деси Радева през март 2019 г.

Comments

comments