Тежка сесия на ОбС-Благоевград утре и нова доза критики към администрацията и кмета от председателя Тодоров

 

72  точки са включени в дневния ред  на предстоящата сесия на Общинския съвет – Благоевград утре.

Сред важните теми, според председателя Андон Тодоров ще бъде приемането на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общинските жилища в Община Благоевград.

 

Предложението на кмета на община Благоевград Румен Томов, общински имот, намиращ се на кооперативния пазар да да се дари на Православната църква за строеж на нов храм, също се очаква да предизвика дебат, каза Тодоров на пресконференция днес.

Липсва в дневния ред обаче, предложението на Калоян Ханджииски за предсрочно прекратяване на мандата на председателя и смяната му.

Тодоров каза, че комисията „Жалби и контрол“ към Общинския съвет е отхвърлила предложението на Ханджийски като несъстоятелно, тъй като в изложението не са посочени факти и конкретика. Той подчерта, че това е опит да се наруши законът.

 

Тодоров заяви още, че искането на отстраняването му е „активно мероприятие“, зад което стои кметът на Община Благоевград Румен Томов.

Целта на това, според Андон Тодоров била кметът  да измести центъра на общественото внимание от „проблемите, с които общинското ръководство затрупа града“, както и от „проблемите на кмета „.

Андон Тодоров критикува и  проведения Джаз фестивал, поддържането на зелените площи в общината и уличната мрежа, състоянието на Зоопарка.

 

„Ако не видим, че общинското ръководство има желание за решаване на проблемите на града, Общинският съвет има готовност да създаде работна група, която да начертае план за развитие на града, както и да гласува актуализация на бюджета и неоползотворени, но заложени средства да бъдат пренасочени към други дейности“ – заяви още  Андон Тодоров, с което отново насочи критични забележки към Томов.

Няколко пъти Тодоров каза, че не знае кой е кметът и подчерта, че хората също не знаят.

След днешната пресконференция на Андон Тодоров стана ясно, че комуникацията между ОбС и Общинска администрация е в пълен разрив, а вербалната им война тепърва ще дава жертви.

 

 

Comments

comments