Отворено писмо от граждани до директора на ОД-МВР ст. комисар Хаджиев: Кой разпореди и от къде дойдоха заповедите за подобен полицейски натиск,не виждан до сега?

46495173_1944837868931995_2606359654711689216_n

 

Група граждани изпратиха до медиите отворено писмо, което е с адресат директорът на ОД-МВР Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев.

Призивът им е той да уважи поканата им, за обявения за утре Флашмоб- 19:00 часа пред сградата на 1-во РПУ и ОД-МВР гр. Благоевград. В писмото си, гражданите поставят важни въпроси, свързани с поведението на служителите по време на протестите последните седмици. 

Хората заявят, че се чувстват репресирани, заради  множеството силови мерки и съставени протоколи и разпореждания.  Въпросите им са важни за обществото, в което последните седмици се усеща неприятният дух на полицейщината и връщане в едни години, които те не искат да си спомнят.

 

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

 

ДО ДИРЕКТОРА НА ОД-МВР БЛАГОЕВГРАД СТ. КОМИСАР Н. ХАДЖИЕВ

ОТВОРЕНО ПИСМО ЧРЕЗ МЕДИИТЕ

от група репресирани граждани

 

Уважаеми Ст. Комисар Николай Хаджиев, Ние репресираните граждани на Благоевградска област бихме искали да ви зададем няколко въпроса, на които желаем да отговорите в сряда 28.11.2018г. в 19:00 часа пред сградата на 1-во РПУ и ОД-МВР гр. Благоевград.

1. От КОГА в гр. Благоевград има обявено извънредно положение? Като това което наблюдавахме на 25.11.2018. Това не е ли демонстрация на сила спрямо гражданите които изразяват свободно позицията си,за случващото се в страната?

2. Защо масово се съставят актове и протоколи,които са в нарушение на конституционното ни право?И не са регламентирани по ЗМВР.

3. Кой разпореди и от къде дойдоха заповедите за подобен полицейски натиск,не виждан до сега?

4. До кога ще принуждавате редовите служители в системата на МВР,да се изправят срещу близки,приятели и роднини?

5. ДО КОГА, ще се оказва натиск с цел уплаха на гражданите? Тези основни въпроси касаят цялото население на област Благоевград и смятаме, че трябва да бъде даден отговор час по скоро.

С уважение: Група репресирани граждани

Comments

comments