Ивайло Калфин в Благоевград :Знам и мога да върна авторитета на Президентската институция

В препълнената зала на Драматичен театър“Никола Вапцаров“ в Благоевград, снощи Ивайло Калфин, Георги Първанов, Владимир Иванов, Любен Дилов -син се срещнаха със свои симпатизанти, на срещата присъстваха и лидерът на АБВ в Пиринско Владимир Елезов и лидера на ПП „Партия на зелените“Андон Тодоров.

„Искам да видя президента на Република България по различен начин. Имал съм възможност да работя и общувам много с държавни, правителствени глави. Не се чувствам добре от това, че България не е представена добре навън, че нямаме авторитетната президентска институция. Имам самочувствието, че познавам и президентската институция, изпълнителната власт, и законодателната власт. В Европейския Парламент съм работил също. Заедно с проф. Халачев, който е и единственият представител на средите на българското образование и култура в тази кампания, мисля че от гледна точка на подготовка и компетентност имаме основание да поискаме вота на българските избиратели.“, каза Ивайло Калфин пред благоевградчани.
Той сподели още, че иска първо българите активно да участват във всеки избор и сами да си избират държавния глава, а не някой друг да им го избира, както и другите институции. И допълни: “ Освен това сме 21 души на „политическия пазар“, за съжаление кандидат-президентската кампания е много къса в България и основните ми конкуренти бягат от дебати. Видяхме един дебат, който беше много любезен между тях, не сблъскаха на практика тези и идеи. Лошото е, че не интервю за работа човек да отиде го питат какво му е мнението, как би се държал. От гражданите се очаква те сами да направят своята преценка и аз съм убеден в разума на българския избирател. Ако оценяват компетентност, професионализъм и достойнство. През последните 20 години работя и съм пред очите на хората и мисля, че имам много добри шансове.“
Минути преди официалната среща, успяхме да разговаряме и с Георги Първанов :

Comments

comments