Черниче пред протест, ако не се вземат мерки срещу безумните шофьори

След обновения водопровод, канализация, улици и тротоари на стойност почти 7 милиона лева може спокойно да се очаква, че гражданите на село Черниче ще бъдат доволни от свършената работа. Да, но народът го е казал „Прекалено хубаво не е на хубаво“.
„Много бързо научихме, че и новият, асфалтиран път може да е проблем. Главната улица, която разделя селището на две, е права отсечка и по нея често се кара като на състезание. Превърнали са я в писта. Вдигнали сме ръце, възрастните хора не смеят да пресекат, за да си купят хляб“, твърди пред „Стандарт“ кметът на населеното място Иван Андонов.
В неделя, шофьор – беглец удари 4-годишно момченце на пешеходна пътека на същата улица и избяга с автомобила си. Добрата новина е, че няма опасност за живота на хлапето, ала въпреки това местните хора са готови да протестират, ако не се вземат мерки срещу безумците зад волана, които карат с превишена скорост и са заплаха за здравето и живота им. „При този инцидент с детето е била и майка му, която по чудо се е отървала невредима. Дано хванат виновника. Добре е и в малките населени места да има поне по една видеокамера там, където е най-големият трафик. По централната ни улица се кара много бързо. Не ни дават да поставим „легнали полицаи” заради автобусите“, съобщи още кметският управник. Той няколко пъти е поставял въпроса с обезопасяването на този пътен участък в община Симитли. Но КАТ трябва да одобри монтирането на видеокамера. „Положението вече не се търпи. С камерите ще има респект, ще има контрол и няма да си правят състезания в селото”, допълни той.

Comments

comments