Спор за географска карта, закъснели обаждания за комисии и ядосани жители на Рилци белязаха днешната сесия на ОбС-Благоевград

Днешното заседание на ОбС – Благоевград протече нормално по дневния ред. Лек спор се породи, когато общинският съветник Владимир Елезов обвини председателя Радослав Тасков в това, че не е осигурил обещаната географска карта, която да ги ориентира, когато се налага да гласуват подробно устройствени планове (ПУП) и измененията към тях.

Адвокат Албина Анева също изрази недоволство, но причина за нейното бе, че системно получава обаждания за свикване на комисия ден преди определената за нея дата. Според правилника на ОбС- Благоевград членовете на комисии трябва да бъдат уведомявани за тях поне три дни преди датата. Председателят на ОбС, както и част от съветниците, като че ли се опитаха да неглижират забележките на Анева и Елезов въпреки, че и двете бяха основателни и уместни.

Другият важен момент от сесията дойде в самия и край, когато представител на жителите на село Рилци в лицето на Гергана Петкова взе думата, за да сподели с местните парламентаристи и кмета на общината недоволството на всички жители на селото.

Comments

comments