/СНИМКИ/Разследващи влязоха в Тубдиспансера в Благоевград

Разследващи полицаи са влезли в Специализираната болница за активно лечение на  пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград тази сутрин.

Няколко екипа униформени са в административната сграда на болницата и според наш източник на място, се изземат документи.

Проверката, която тече и към този час в Тубдиспансера  е мащабна, предвид засиленото полицейско присъствие. Към момента обаче, липсва всякаква информация за предмета на проверката, както и какво точно се случва вътре.

 Единствената насока  е свързана със сигнал от началото на тази година, когато лекарка с 40-годишен стаж в бившия Тубдиспансер в Благоевград сигнализира за сериозни злоупотреби по време на пандемията и източване на ковид пари.

Д-р Екатерина Чимева бе изредила нарушенията подробно в жалба до председателя на ОбС-Благоевград, тъй като Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания е общинска.

Скандалите в лечебното заведение лъстнаха след публикуване на ведомост в социалната мрежа, от която става ясно какви заплати и бонуси получават управителят Петър Георгиев и близките до него, старшата сестра, както и други медици. Заплатата на Георгиев, според д-р Чимева е 6500 лева.

Д-р Чимева твърдеше, че това са само част от нарушенията в здравното заведение, съществуват обаче още редица длъжностни престъпления от страна на управителя и гл. медицинска сестра, които могат да бъдат доказани при проверка от съответните институции.

Дали разследващите проверяват този сигнал ще информираме по-късно.

 

Comments

comments