Поледиците изпратиха 8 пострадали в болница в община Благоевград

В неделя до обяд медиците от Благоевград обслужват пострадали хора от поледиците в града. 24-годишен младеж е с най-сериозно нараняване, транспортиран по спешност с травма на главата в столичния институт ,,Пирогов“.

В двора на младежа в село Крупник, в събота се подхлъзнал, паднал и наранил главата си. На мястото веднага пристигнал екип от Спешен център – Симитли, бил транспортиран в благоевградската болница. След направени изследвания е установено черепно- мозъчна контузия и е насочен за лечение в ,,Пирогов“. Състонието му се стабилизира от столични лекари.

Запознати коментираха, че пострадалият младеж се занимава със семеен бизнес, изключително трудолюбив е, отдаден на работата. Това е най-тежкият случай с пострадал от поледицата от началото на годината.

Още седем пострадали са обслужени от дежурните екипи в Благоевград в неделя до обяд. Сред приетите в Спешно отделение е 63-годишната В. Георгиева от Черниче, която паднала рано призори при опит да размрази чешмата. На жената е оказана първа помощ от спешен екип в дома й и с линейка е транспортирана до благоевградската болница. Установена е фрактура на ръка и е настанена за ортопедично лечение.

В ортопедия е настанена и 38-годишната Мария Д., която е със счупена ръка след падане на поледицата, 40-годишният Борислав Д. е със счупен глезен, 70-годишната Надежда Д. е с фрактура на крака. С травма на главата е и Марийка К., която след направена консултация със специалисти е освободена, най-възрастна сред обслужените пациенти е 93-годишната баба Стоянка.

Припомняме, че само за един ден в хирургия на МБАЛ – Благоевград бяха приети четирима пострадали с комоцио след падане, сред тях и жена от Долна Градешница със счупен прешлен.

Comments

comments