Министърът на отбраната се договори с кмета на Благоевград за искания от Общината имот

„Посещението в Благоевградския гарнизон е част от срещите ми с личния състав на армията в цялата страна. Искам да се запозная на място с ежедневната им дейност и с проблемите, които можем да решим“, това заяви министър Николай Ненчев при посещението си във военно формирование 26 400 – Благоевград. „Дойдох да подкрепя по категоричен начин военнослужещите от поделението. Те много често остават в сянка, но винаги са на разположение на гражданите и участват във всички спасителни операции“, подчерта той.
На визитата с личния състав министър Ненчев не пропусна да благодари на военнослужещите за професионализма и отдадеността, с която служат в Българската армия и подчерта, че формированието може да бъде пример по отношение на носенето на военната служба. Министър Ненчев пое ангажимента във формированието да бъдат изградени два езикови кабинета за повишаване на подготовката на състава. „Имам воля да даря искания от общината имот на гражданите на Благоевград“, съобщи още на срещата с кмета на общината д-р Атанас Камбитов.
Двамата разговаряха и за жилищния проблем на военнослужещите в гарнизона. Министърът направи молба за съдействие за предоставяне от общината на сграда, в която да бъде изградено общежитие за нуждите на личния състав от формированието. Кметът от своя страна заяви, че до края на седмицата ще бъдат предложени сгради, които да отговарят на условията.

Comments

comments