Македония: Нови скандални разкрития за премиера разпространи лидерът на опозицията Зоран Заев

Македонският премиер Никола Груевски си поръчал по каталог специален мерцедес за 575 000 евро. Новината доби скандалност, след като македонските медии разпространиха телефонен разговор на премиера. От него става ясно, че луксозното возило щяло да бъде водено на МВР, за да не плаща лично той за него.
Искам да бъде последен модел – Full Mercedes, казва Груевски в един от разговорите с вътрешния министър Гордана Янкуловска, който днес разпространи лидерът на опозицията Зоран Заев.
На задните седалки искам да има екрани, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да „разиграем“, че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР, казва Груевски, на което Янкуловска отговаря: Да, да така ще бъде. Колата ще се води на МВР.
„Ей, нямаш представа каква фантазия е колата – има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази“, пояснява Янкуловска в разговора с шефа на спецслужбите Сашо Миялков. „Супер, номер 1, перфектен, подчертава Гордана Янкуловска.
Късно снощи Груевски предложи Янкуловска да бъде сменена, което стана днес по рано на извънредно проведено заседание на парламента в Скопие. Груевски каза, че „Янкуловска и неговият братовчед Сашо Миялков, който също подаде оставка, ще влязат в учебниците, за това как са работили и защитавали Република Македония.

Comments

comments