Кой кого наби на мача Пирин- Ботев /Пд/? Има ли отново превишаване на правата от страна полицията?

Случващото се на терена на мача Пирин- Ботев/Пд/ преди два дни се оказа по-безинтересено от случилото се в публиката. Скандал между полицаи и фенове, прераснал в истински екшън и един задържан общински съветник.
Всичко се случва малко след 60-та минута, когато на трибуната при благоевградската агитка е бил запален транспарант.Очевидци разказват, че полицаите дошли на трибуната – хванали агресивно дете на 12 години.Именно това действие, провокирало общинския съветник и фен на „Пирин“- Кирил Ваклинов да се намеси, което обаче му струваше падане от няколко метра, няколко удара и 21 часа престой в ареста.
Случая е пореден, на стадион „Христо Ботев“ не минава мач, без инциденти, арести и всякакви подобни мероприятия, които отклоняват вниманието от най-важното- играта на отбора. В последно време, обаче все по-често хората обвиняват за това униформените.
Своята гледна точка разказа пред нашата камера Кирил Ваклинов, който по неволя се превърна в главно действащо лице, феновете също говориха за случилото се. Техният разказ също драстично се различава от тази на униформените.Освен това, което разказаха, те ни предоставиха и снимки на които се вижда, че един от полицаите, волно или не удря свой колега. Дали това не са ударите за които обвиняват Ваклинов, все още не знаем, но вероятно ще бъде установено.
Това, което разказаха феновете за ситуацията, може да видите във ВИДЕОТО:

11

12

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава. Най-вероятно Ваклинов ще бъде изправен пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения. „Досъдебното призводство е срещу неизвестен извършител към момента. Все още няма привлечено лице като обвиняем. Продължават разпитите на свидетели и изясняването на случая“, уточниха от прокуратурата.

А всички нормални граждани ще продължат да се питат:Какво става? Къде живеем? Накъде вървим?

Comments

comments