Кметът Р. Томов: За „медиен комфорт“ само за 9 месеца са платени 260 000 лв. Има огромен преразход и за много събития проведени в Благоевград

На срещата с медиите днес, кметът Румен Томов коментира отново и темата с договорите за информационно обслужване, които прекрати, като бе категоричен, че според него решението му е правилно и въпреки атаките, произтичащи от него.

„Аз съм човек, който прецизира разходите и се надявам, че гражданите на Благоевград ще го оценят.“, заяви кметът.
Той обясни още, че за 2018 година на медиите са платени 210 000 лв., а през настоящата година, само за 9 месеца са платени 260 000 лв., според него, те са дадени за „медиен комфорт“.
Томов за пореден път подчерта, че ролята на медиите е да ровят и да питат, когато има нещо, което ги притеснява, както и да информират хората.

Преразход е имало и по отношение на културните събития в града, заявява инж. Румен Томов, като даде примери за няколко такива.

Един от тях бе събитието за запалване на коледните светлини, за което нашата медия писа още вчера, за което разликата в изразходваните средства между миналата година и тази е 42 000 лв.

По-фрапантна се оказа разликата в планираните и направените реално разходи за фестивала „Франкофоли“. За него са планирани 580 000 лв., а са похарчени 1 624 827 млн. лева. За „Тара-ра-бумбия“ планираните средства са 100 000 лв., а похарчените са 184 463 лв. За „Джаз и блус фест“ планът е 65 000 лв., а са изразходвани 84 892 лв.

За никого не е тайна, че в момента община Благоевград е в тежко финансово състояние и е необходимо да се вземат сериозни мерки, за да успее новият екип, да се справи със ситуацията.

Comments

comments