В опит на Груевски да спаси правителството си – първи оставки на министри

Гордана Янкулоска, вътрешният министър на Македония, подаде оставка. Същото е направил и министърът на транспорта Миле Янакиески.
Според информацията от медиите в западната ни съседка, премиерът Никола Груевски вече е приел оставките и дори е внесъл предложенията си за нови министри.
Оставка подава и братовчедът на премиера – директорът на Управлението по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков. В официалната информация се казва, че „Сашо Миялков сам предложи оставка в писмо до премиера“.
Смяната става само три дни след въоръжената спецакция в Куманово, където загинаха 8 полицаи, а други 37 бяха ранени. Според властите сраженията са се водили срещу екстремисти, докато много от македонците смятат, че целта им е било отвличане на вниманието от скандалите в страната.
Зад събитията в западната ни съседка има една управляваща каста, готова на всичко, за да оцелее
Миялков и Янкулоска бяха основните „герои“ в разкритията за корупционните схеми, кадруването в съдебната система и изборните фалшификации, които направи лидерът на опозицията Зоран Заев.
Според агенция МИА за министър на вътрешните работи е предложен Митко Чавков, който до сега е изпълнявал длъжността директор на Бюрото за обществена сигурност, а на транспорта и съобщенията – Владо Мисайловски, който пък е директор на Общественото предприятие за държавни пътища.

Comments

comments