Благоевградският театър „Никола Вапцаров“ в Сандански с две от най-успешните си представления за сезона

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград гостува в Сандански с две от най-успешните си представления за сезона.
Днес в 11:00 часа на сцената на Дом на културата – Сандански музикалната приказка „Принцесата и свинарят“ ще разкажа за прекрасна принцеса, която обаче се оказва не само много красива, но и много капризна. Тя отхвърля даровете на млад принц- истинска роза и истински славей, но е готова да целуне един обикновен свинар само, за да притежава изкуствено направените от него пъстри, ала напълно безполезни играчки. Както се случва в приказките, свинарят е младият принц, решил да спечели сърцето на принцесата. Разбира се силата на истински важните неща в живота – ароматът на цветето, песента на славея, топлината на любовта – успяват да изиграят важна роля в промяната на разглезеното момиче, защото не само успява да оцени живота с истинската му цена, но и същевременно познава въздействието на любовта.
Вечерта от 19:00 часа пък предстои пиесата „Женско Царство“.
Става дума за една от най-забавните комедии на българския драматург Стефан Л. Костов. Едва ли има по-играна пиеса. Сюжетът вдъхновява и други изкуства освен театъра – като балет, оперета, народни танци и др.
Текстът разказва и за властта – прехвърляна, въртяна като филмова лента, докато не започне пак от начало. Смешни ситуации, под които не бушува битовизъм, комедийни моменти с актьорите Николай Кимчев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Александър Митев, Пепа Манева, Лъчезар Кацарски, Андраш Кончалиев, Албена Чобанова, Кънчо Кънев, Георги Манев.
Какво може да се случи, ако жените вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете?
Женско царство, в което нежният пол взима ролята на мъжа под свой контрол, а мъжете поемат грижата на жената. Обратът настъпва, когато кметицата /Маруся Ваклинова/ се влюбва в младия Стоян /Александър Митев/. Естествено е когато се объркат ролите, да настъпи истински обрат, който в комедията „Женско Цартство“ е изтъкан от низ забавни и интересни моменти.
Той е отдал сърцето си на Райна /Пепа Манева/. Влюбената двойка решава да избяга, а побеснялата кметица осъжда на смърт мъжа си и бащата на Стоян, обвинявайки ги в заговор.
Представленията се играят на сцената на Дом на културата – Сандански.
Билети ще намерите на каса пред Дом на културата – Сандански.

Comments

comments