Георги Календерски от благоевградския кв. Струмско пълномощник на 8 офшорки на сем. Баневи

34-годишният Георги Олегов Календерски от Благоевград научи от наш репортер, че е бил пълномощник на 8 офшорни фирми, свързани с Евгения и Николай Баневи, за които вчера писа “24 часа”.
Въпреки че презимето и фамилията му съвпадат с тези на активистката на “България без цензура” и майка на детето на Николай Бареков – Мария Олегова Календерска, която също е от Благоевград, двамата нямат роднинска връзка. Става дума за случайно съвпадение на имена.

В международното журналистическо разследване “Документите от Панама” името на Календерски излезе като пълномощник от декември 2010 до октомври 2011 г. на фирми, регистрирани на Сейшелите и в Панама.
Започнал от най-ниското стъпало като охранител на имоти на семейството и техните фирми в столицата и по Черноморието. Отговарял за защита на фирмените интереси и фирмената сигурност. Бил в много добри отношения със сем. Баневи след напускането на работата при тях. Напуснал, защото искал да се прибере в родния Благоевград, а и защото заради работата на охранител имал малко време за личен живот.

“Освен трудовия договор не съм подписвал никакви документи. От вас разбирам, че е посочен и постоянният ми адрес в кв. Струмско в Благоевград. Живея на друго място, но там се водя по лична карта. Ходя от време на време в жилището си, но не съм разбрал и да са получавани някакви служебни писма на този адрес”, допълни Календерски.

Никога работодателите му не са му казвали, че е станал пълномощник на фирми.

За останалите няколко души, които също в определени периоди са били пълномощници на офшорките, казва, че са служители на фирмите на Баневи, имало и роднина на семейството.

Проверявал е в нашите регистри дали случайно на негово име не се води някаква фирма, но такава нямало. “За да проверя пък за регистрация в чужбина, процедурата е много сложна и почти невъзможно да стане”, допълни Календерски.

“24 часа“ разказа за фирми, свързани със семейство Евгения и Николай Баневи, които излизат в “Документите от Панама”

Източник:http://pirinsko.com/

Comments

comments