„Водоснабдяване и канализация“ -Благоевград ще отбележи Световния ден на водата 22 март с няколко прояви

По повод Световния ден на водата, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград стартира няколко инициативи с които да отбележи датата . Първата от тях ще бъде продължение на това, което стартира дружество още преди година за обновяване и възстановяване на знакови чешми в региона със собствени сили и средства.
Първите три вече радват жителите на Благоевград ,Гоце Делчев и село Дъбрава, а сега още преди настъпването на Празника на водата и чешмата в село Бело поле ще бъде реновирана.
чешма Бачиново

чешма Гоце Делчев

чешма Дъбрава
Заради големия интерес на хората и многото техни предложения, инициативата на дружеството ще продължи и през тази година.“ Със собствени сили и средства ще възстановяваме стари и пресъхнали чешми, ще ремонтираме и обновяваме тези, които имат нужда и са част от паметта на хората от региона.“, каза управителя на дружеството инж.Росица Димитрова.
На 21 март в сграда на ВиК инж.Росица Димитрова ще връчи почетни плакети на всички служители на дружеството, които са се пенсионирали предходната година. Плакета се връчва в знак на благодарност за отдадеността към работата във ВиК Благоевград на тези, които са посветили години от живота си на водното дружество. Този знак на уважение и реализацията му за поредна година е дело на инж.Димитров, която държи да покаже признателност към всички, които са работили там. Тя е първият управител, който предприема стъпки в тази посока.
плакет ВиК
Кулминацията в честването на Световният ден на водата е участието на „Водоснабдяване и канализация“- Благоевград във фестивала „Воден свят“, който ще се проведе на 22 март от 14 часа. Той е организиран съвместно с Басейнова дирекция „Западно беломорски район“, които също отбелязват своя професионален празник тогава, със съдействие на Радио Благоевград и любезното домакинство на Община Банско.
Инициативата тази година е насочена към подрастващите, като се цели да се ангажира вниманието на децата, да се провокират тяхното любопитство и да се активира естественото чувство у всеки за загриженост към опазването на водата и осъзнаването, че от нея изцяло зависи животът ни.
Програмата е богата и разнообразна, организаторите готвят конкурс за рисунка и викторина за децата, които ще присъстват там.Заедно с учениците от СОУ „Неофит Рилски” Банско и ОУ „Св.Климент Охридски” от Добринище, както и с многобройните гости на Банско ще се проведе фестивал „Воден свят“, конкурс за рисунка под мотото на празника за 2016г. “Better water, better jobs” и викторина с въпроси „Какво знаем за водата?“.Тениски пък ще се превърнат в платно за произведения на младите художници, които ще се включат в конкурса за рисунка.
Ще бъдат раздадени и много флаери, които съдържат полезна информация за това каква е нуждата от водата, как да я пестим, колко е важна тя за нашия здравословен начин живот и още много теми, които могат да бъдат полезни на малки и големи.
„Световният ден на водата е възможност за всеки човек да осъзнае отговорността си към това природно богатство и да се превърне в посланик на промяната. За нас е важно да успеем да възпитаме и в подрастващите това, че водата е символ на силата, заради огромното място, което заема и значението й за зараждане на живота на планетата и ние трябва да я ценим.“, допълни още инж.Димитрова.

Comments

comments