Ангел Джамбазки не иска да заменят Гергьовденския парад с гей парад и пита риторично, ако това се случи, какво?

След 25 години системно разграждане на основни институции в държавата не можем да чакаме висок процент на българи, които са готови да защитават родината си, коментира евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в отговор на вчерашното международно изследване на „Галъп“, според което само 25 процента от българите заявяват, че биха грабнали оръжие, за да се сражават за родината си. Допитването е проведено в 64 страни от целия свят.
„Като замените Гергьовденския парад с гей парад, какво очаквате да се случи?“, риторично попита той.
Според Джамбазки, в държавата ни са поразени трите основни стълба – училище, армия и църква. Като пример за разрухата в тези институции Джамбазки напомни за видеата в социалните мрежи показващи „кючеците по чиновете“, гаврата с портрети на български просветители и революционери и не на последно място липсата на уважение към учителите.
Националистът посочи пред bTV, че падането на задължителната наборна военна служба също е фактор – готовността за защита на отечеството в много страни с казарма била по-висока.
„Може ли да мобилизирате посетителите на гей парада да се бият за кауза“, допълни евродепутатът, който поради някаква причина е решил да обвърже смислово два различни парада и да ги съпостави, макар да нямат нищо общо по между си.
По думите му България е застрашена от „Ислямска държава“, а има и страна, която може да прояви агресия към териториалната ни цялост – Турция, под чиито знамена са готови да застанат 73% от жителите й.
Джамбазки твърди, че е нужно спешно да се възстанови наборната военна служба и да се въведе патриотично образование в училище.
„След такава масирана атака срещу националната идентичност, все пак да има 25%, които биха защитили отечеството си, е една добра новина“, коментира в заключение евродепутатът.

Comments

comments