Агресията сред младите – каква е причината?

Днес, излязохме на разходка в Благоевград, за да попитаме хората какво мислят за насилието, проявявано от децата и младите хора. На какво се дължи то – на възпитанието, на отношенията между родителите или на самите родители, които грешат в начина си на общуване със своите родственици, или от липсата изобщо на общуване… Все въпроси, които по-често не могат да намерят еднозначен отговор.
Повечето от запитаните граждани и гости на града, се обединиха около разбирането за комплексността на психологическия проблем. Въпреки това основни причинители на агресията според тях произлизат именно от семейната среда. Оттам подрастващите отпушват негативните си емоции навън.
Една дама, осмелила се да отговори на въпроса пред нашата камера, сподели, че децата, даже и агресивни, не са виновни за това. Виновни са външните фактори и заобикалящата ги среда. „Животът ги направи такива“, допълни, а друга дама до нея каза, че „децата са ангелчета“ и единственото, което им е нужно, за да не се подават на необоснована и излишна агресия, е повече обич.
Гледайте видеото на въпросното изказване, както и на останалите, които са публикувани за свободно гледане под текста.
Агресията сред младите – каква е причината? ВИДЕО-2
Агресията сред младите – каква е причината? ВИДЕО-3
Агресията сред младите – каква е причината? ВИДЕО-4
Агресията сред младите – каква е причината? ВИДЕО-5

Comments

comments