5-годишен пианист от Разлог плени публиката на международен конкурс

5-годишният талант Андрей Звънчаров от Разлог спечели изцяло публиката и журито на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се проведе в Двореца на културата в Перник.
Преди половин година Андрей започва да посещава уроци по пиано. За краткото време 5-годишният музикант усвоява добре уроците от преподавателката си в Благоевград Анита Богданова.
Подрастващият перничанин получи награда за най-малък участник в конкурса, а специалистите са категорични, че момчето ще се развие като пианист и го очакват много успехи в бъдеще. Малкият изпълнител се представи с пиесата „Въртележка“ по Йордан Гошев и хармоничен блус.
Неговата преподавателка Анита Богданова също с неприкрита гордост го похвали, споделяйки, че Андрей бързо усвоява материала и посещава винаги с желание уроците. Освен пианото, негова страст е още плуването и ходи с желание и на плувния басейн.
В конкурса взеха участие 171 млади таланти от страната и чужбина и въпреки че възрастовата граница е от 6 до 22 години, Андрей, макар и на 5, беше допуснат да участва.
Международният конкурс в Перник се провежда за 11-ти пореден път и се осъществява под патронажа на кмета Вяра Церовска. Участниците се представиха в три групи-пиано, струнни инструменти, духови и ударни инструменти, разделени по възрастови групи и категории-музикални школи и музикални училища. Пианистите в конкурса свириха на рояла на испанския пианист Мануел Диас, предоставен от Юлияна Манолова. Участниците бяха оценявани от жури, с председател диригента на пернишкия камерен оркестър „Орфей“ Райчо Христов.
Едновременно с музикалния конкурс се проведе и десети юбилеен конкурс за детска рисунка. Над 200 млади художници от школите по изобразително изкуство в страната представиха своите творби. Най-малкият участник в конкурса е на 4 години.

Comments

comments