Ангел Джамбазки в Благоевград:“ Уважавам правото на протест на гръцките граждани, но не той да е за сметка на нашите сънародници.“ /ВИДЕО/

На днешната пресконференция в Благоевград евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки обсъди някои актуални теми- политическата ситуация в страната и блокадата на границата с Гърция.

Според него вината за блокадите на границата с Гърция е изцяло на гръцкото правителство, което скандално нарушава международни договори, включително и този с ЕС за свободно придвижване на стоки, капитали и хора през държавните граници. Джамбазки заяви, че правителството на Ципрас е задължено да прекрати незаконната блокада на пунктовете.

„Това, че не го прави, означава, че бяга от отговорност и от вътрешно-политически разправии. Уважавам правото на протест на гръцките граждани, но не той да е за сметка на нашите сънародници. Няма държава, която да не може да прекрати един бунт, ако пожелае“, допълни евродепутатът.

Джамбазки е изпратил спешен писмен въпрос до ЕК с две точки – мерки, които ще вземе Комисията да накаже гръцкото правителство за това му поведение и начина, и способите, по които ще бъдат изчислени компенсациите за България.

Повече във видеото:

Comments

comments