Ще оцелеят ли двете новородени лъвчета в благоевградския зоопарк?

Две лъвчета се родиха в зоопарка в Благоевград. От управата казват, че раждането е непредвидено, а лъвицата забременяла от брат си, предаде Бтв.

Днес от организацията „Четири лапи“ се усъмниха в условията, в които се отглеждат лъвовете. Те не са сигурни, че здравословното състояние на новородените е добро.
„Възможността да оцелеят тези лъвчета не е много голяма и това е поради много причини“, коментира в предаването „Тази сутрин“ Димитър Иванов от „Четири лапи“.

По думите му честа практика е в зоологическите градини, когато се родят малки лъвчета, мъжкият да бъде отделян от женската, обясни той. Бащата на лъвчетата обаче не е отделен в този зоопарк.

„Състоянието на малките е видимо добро, ще ги гледаме. Имаме разговори с кмета на общината има възможност малките да бъдат „осиновени““, заяви заместник кметът Любен Милев.
По думите му бизнесмен е заявил готовност да вложи средства в подобряването на условията, при които ще се отглеждат малките лъвчета, включително и за състоянието на клетката им.

Comments

comments