„Ще видя дали има съмишленици.“ Асен Василев не изключи възможността да участва в политически проект

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на финансите Асен Василев не изключи възможността да участва в политически проект в бъдеще. В интервю за Българското национално радио (БНР) той каза, че докато е министър, няма да участва в партия, а след това ще види дали има съмишленици, с които “можем да направим нещо, което да помогне на България”.

“Докато съм министър на финансите, не участвам и няма да участвам в никакви видове политически проекти. След това ще помисля какво точно искам да правя. Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България”, каза Василев.

През последните седмици в публичното пространство се обсъжда възможността служебните министри на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев да подготвят нов политически проект.

Двамата нито отричат, нито потвърждават да имат такива планове. Те казват, че няма да основат или да участват в политически проект, докато заемат министерски постове.

Асен Василев каза пред БНР, че не знае дали следващото служебно правителство, което предстои президентът да назначи, ще бъде в същия състав. “Не са водени разговори с мен за това”, каза той.

https://www.svobodnaevropa.bg

Comments

comments