Шефът на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки преизбран за втори мандат с пълно мнозинство

Борислав Ковачки бе избран за административен ръководител на Районна прокуратура – Благоевград за втори мандат с пълно мнозинство. На днешното заседание на прокурорската колегия на ВСС за него гласуваха всички 9 членове. След безапелационната подкрепа той бе поздравен от главния прокурор Иван Гешев.

Борислав Ковачки е с над 20-годишен юридически стаж, с богат професионален и административен опит изцяло в прокуратурата. Кариерата му започва като мл. прокурор през 2001 г., а след 6 г. вече е назначен за зам. председател на Районна прокуратура – Благоевград, какъвто е до 2015 г., след което печели конкурс за шефското място. Петте години на първия му управленски мандат са белязани с поредица професионални успехи, признание за което са двете грамоти, с които е награден от предишния гл. прокурор Сотир Цацаров, за отлично изпълнение на служебните задължения като прокурор и административен ръководител.

Във втория си управленски мандат Борислав Ковачки ще бъде изправен пред предизвикателството да ръководи окрупнена Районна прокуратура, след като през юли четирите районни прокуратури в Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев бяха закрити с решение на пленума на ВСС като част от стратегията за оптимизация. Четирите прокуратури минават под шапката на РП – Благоевград, като броят на прокурорите се запазва, но ще има съкращаване на служители, а нелеката задача за това се пада на административния ръководител.в.Струма/Бетина Апостолова

Comments

comments