Шефът на КАТ Стоицов остава в ареста, Бойко Шарков отложи делото за следващия вторник заради сватбата на сина си

DFDF-300x160

За следващия вторник Апелативният съд отложи делото срещу шефа на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов и Бойко Шарков. До тогава Стоицов остава в ареста, а Шаркозв излзиа под парична гаранция за сатбата на сина си, която е утре, 2 юни.

Парична гаранция от 7 000 лв. пък отсъди за Николай Доганджийски  – Колевеца Благоевградският окръжен съд. Припомняме, че Колевеца бе приет в кардиологията на благоевградската болница, след като беше задържан до 24 часа.

Припомняме, че Стоицов е с повдигнато обвинение за три престъпления. Едното е по чл. 339, ал. 1 от НК за това, че без изискуемото надлежно разрешително е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Второто повдигнато обвинение на Стоицов е за престъпление по слуижба чл 282 от НК за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си е разпоредил осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение на наложена за това забрана и без да има издадено разрешение от Областно пътно управление – Благоевград. Целта е била да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление, за което Стоицов е привлечен в качеството на обвиняем, е за подкуп, затова, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал и е приел от различни лица пари в размер на 5300 лв и вещи.

Comments

comments