Шефката на „Пирин“ Ива Уорън предложи работа на „Дядо Коледа“ – Станко Митов

 

Шефката на „Пирин“- Благоевград Ива Уорън предложи работа на изпадналия в нужда Станко Митов, пише  Pirinsko.com

Всяка седмица преди мачове  той ще бъде викан на стадиона в Благоевград,  за да помага в организационните дейности,  при провеждане на футболните срещи.

„Независимо дали играят юношите, жените или мъжете на „Пирин“, дядо Станко ще бъде на работа“, увери Ива Уорън.
„Заплащането му ще бъде седмично, в порядъка от 80 до 100 лв, което грубо пресметнато означава близо 400 лв на месец“, конкретизира тя.

С това обаче добрите новини за Станко Митов не свършват.

Както вече стана ясно, в края на миналата седмица, кметът на Благоевград инж. Румен Томов пое ангажимент, да го настани в социално жилище.

Трогнат от съдбата му, градоначалникът се срещна с него, обещавайки му до края на тази седмица да го настани в боксониера, в новите социални жилища в града.

Освен, че съвсем скоро ще има нов дом, бай Станко вече е записан и за услугата „Топъл обяд“, която ще продължи до 24 юли. След това, всеки ден храна ще му бъде доставяна на място от социалният патронаж в Благоевград.

Стотици жители на Благоевград и Югозапада протегнаха ръка за помощ на 76 – годишният Станко Митов.

Той  остана без работа и доходи по време на извънредното положение в страната заради коронавируса. Парите от пенсията му стигат дотолкова, доколкото да си плати наема на квартирата, в която живее и разходите за нея. Възрастният човек е на ръба на оцеляването и едва смогва да си купи храна, с оглед на така създалата се обстановка

По този повод, близкият негов приятел и бивш общински съветник в Благоевград Светлин Бонев отправи апел за помощ в социалната мрежа, на който откликнаха стотици хора от 12 до 80 години, всеки със желание да помогне макар и с малко.

Вече е открита и дарителска сметка на негово име.

Всеки, който желае да го подпомогне може да го направи с пари по банкова сметка:

BG12STSA93000023362809
Станко Борисов Митов

Comments

comments