Шестима от кандидатите за кмет на Благоевград застават зад Румен Томов: Да сложим край на модела “Камбитов”, който съсипа града ни

70951751_104407910959543_6183961803328847872_n

Шестима станаха кандидатите за кметове на Благоевград, които обявяват открито подкрепата си за независимия Румен Томов, който на балотажа в неделя, на 3 ноември, излиза срещу досегашния кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов. След като преди два дни класиралият се трети на вота на 27 октомври Андон Тодоров от Коалиция “ПП “Партия на зелените”- “Воля” заяви, че застава зад Томов, за да се сложи край на модела “Камбитов”, който обезлюди и съсипа Благоевград, сега това направиха и Албина Анева от МИР, Росен Георгиев /НФСБ/, Валери Смиленов /ПП “Нова алтернатива”/, Калоян Ханджийски /Демократична България-Обединение/, Иван Ризов.

72545311_1432545910237008_805109959145553920_nВалери Смиленов: Благоевград е моя кауза, подкрепям Румен Томов
Скъпи съграждани,
Благодаря на всички, които на 27 октомври гласуваха за мен и подкрепиха нашата млада формация ПП “Нова алтернатива”.
Благодаря за това, че без колебание дадохте своя искрен глас за ПРОМЯНА в статуквото на прекрасния ни Благоевград.
Благоевград за мен е кауза, моят живот. И моето бъдеще. Нашият живот и животът на нашите деца.
Благодаря и на всички, които категорично заявиха на 27 октомври ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЯНА, която не е случайна, въпреки натиска, контролирания вот и финансов ресурс.
Благодаря ви!
Предстои балотаж на 3 ноември.
За мен ще бъде чест да излезете и да гласувате ЗА ПРОМЯНАТА!
Искрено подкрепям кандидатурата на независимия кандидат Румен Томов.
За да се възстанови връзката с хората. За да върнем диалога, който липсваше. За да се отвори общината за благоевградчани и решаването на техните проблеми.
За да има Благоевград честно и открито управление.
За да има кмет, който да превърне Благоевград в проспериращ град, в град, привлекателен за инвестиции, иновации и технологии.
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРОМЯНАТА!
ЗА РУМЕН ТОМОВ!
ЗА БЛАГОЕВГРАД – НА БЛАГОЕВГРАДЧАНИ!
С уважение:
Валери Смиленов,
благоевградчанин

KalinКалоян Ханджийски от коалиция “Демократична България”: Моят избор е Р. Томов, за да има диалог с гражданите и бизнеса
Скъпи приятели,
На първо място искам да благодаря на всички, които дадоха своя вот на доверие за Коалиция “Демократична България”. По този начин Вие доказахте, че сте свободни хора, които искат промяна, които подкрепят демокрацията и са срещу тези, които през годините погазиха всички демократични принципи.
Благодаря и на всички, които не ни подкрепиха, но упражниха свободното си право на избор, гласувайки.
Аз вече съм част от новия Общински съвет в Благоевград, там ще бъда, за да защитавам Вашите интереси.
Борбата ни със статуквото обаче продължава, в този смисъл ни предстои още една важна битка – втори тур за избора за кмет на Благоевград. Бидейки свободни и достойни граждани, Вие сами ще направите своя избор. За да бъда честен към Вас, аз съм длъжен да ви информирам, че избирам прозрачността в управлението, диалога с гражданите и бизнеса, борбата с корупцията, и в този ред на мисли моят избор е Румен Томов.
Моля Ви гласувайте свободно, защото това е единственият начин да се преборим с купения вот!

72803141_2470745096516488_6059325434401652736_nАлбина Анева от партия МИР: Нека в неделя да изберем едно различно бъдеще за нашия град
Скъпи приятели,

Благодаря Ви за подкрепата на местните кметски избори и предвид предстоящия балотаж бих искала да изкажа своята подкрепа за инж. Румен Томов. Време е гражданите на Благоевград да вземат съдбата на града в свои ръце и да сложат край на политически, икономически и социален упадък. Подкрепата ми за г-н Томов обаче не е безусловна. Аз все още намирам заложените в кандидаткметската ми програма приоритети за водещи и необходими за развитието на града. Именно затова ще следя за тяхното прилагане в хода на следващия кметски мандат и очаквам бъдещият градоначалник да ги реализира:

прозрачно управление, пълна проверка и анализ на управлението на общината през последния мандат, анализ и оценка на всички концесионни договори, на всички обществени поръчки в община Благоевград и обявяване публично резултатите от тази проверка;

намаляване размера на местните данъци и такси на фирмите и гражданите;

безплатни детски градини и ясли;

недопускане на презастрояването на града ни и пълноценно осъществяване на контролната дейност на общината върху строителния процес и незаконното строителство;

създаване по-добри условия за развитие на бизнеса и привличане на нови инвеститори.

Нека предстоящата неделя докажем, че в Благоевград все още има активно гражданско общество, и изберем едно различно бъдеще за нашия град. Именно затова Ви апелирам да подкрепите кандидатурата на г-н Румен Томов и веднъж завинаги да покажем, че нашият град е на гражданите му и никой няма правото да го използва за лична изгода! Благоевградчани, ГЛАСУВАЙТЕ!

157200787699777Росен Георгиев от НФСБ: Благоевградчани показаха, че искат кардинална промяна в управлението
Благодаря на всички граждани на община Благоевград, които подкрепиха нашата платформа ЗА ПРОМЯНА. Резултатите от изборите показаха, че нагласите в града са за кардинална промяна в управлението, за подобряване на икономическата среда, за утвърждаване на Благоевград като балканска фестивална и културна столица, за развитие на туризма, за прозрачно управление близо до хората. Всичко това не се случи през двата предходни мандата в управлението на Атанас Камбитов. Благоевград претърпя икономически крах, а младите хора започнаха да търсят препитание другаде. Ние сме последователни във водената от нас политика и силно загрижени за бъдещето на града.
Това е основната причина, поради която призоваваме всички наши симпатизанти в неделя да отидат да дадат своя глас за независимия кандидат за кмет на община Благоевград инж. Румен Томов. Г-н Томов пое ангажимент да изпълни част от нашата програма за ускорено икономическо и културно развитие на Благоевград. Според нас той има потенциала и подкрепата да осъществи тази промяна и общината да заеме полагащото й се място като един от най-добрите градове за живеене в България

72465145_516810092238694_3472466404387586048_nЯсен Попвасилев: Воден съм от идеята за промяма

Вие сте председател на Инициативния комитет на независимия кандидат за кмет на община Благоевград Румен Томов. Откога го познавате?

Познавам Румен Томов повече от десет години и никога не съм крил приятелските си отношения с него и семейството му. Водили сме многобройни разговори за състоянието на икономиката в община Благоевград и страната, за проблемите пред бизнеса, за поведението на държавната и местна администрации, за законодателството и прилагането му. Нямам никакво съмнение, че Румен Томов е човек, който с целия си досегашен живот и поведението си на бизнесмен е доказал своята почтеност, принципност и последователност.

Защо подкрепихте Румен Томов и застанахте до него?

И двамата споделяме разбирането, че преразпределителната роля на общината и държавата следва да е минимална. Това за мен означава – възможно най-ниски данъци и такси, възможно най-ефективна администрация, възможно най-ефикасно използване на всеки публичен лев, събран от данъкоплатците. Вярвам, че Румен Томов ще остане верен на тези принципи. А това за мен означава още няколко простички неща: нулева корупция, прозрачни обществени поръчки, управление на собствеността в обществена полза, реализиране на проекти с публични средства, при доказана необходимост, след проведен анализ на разходите и ползите от всеки проект и оценка на въздействието, подкрепа на обществото, строг ред в застрояването и прилагане на устройствените планове.

Какво от тези очевидно десни политики не бе реализирано при досегашното управление?

За съжаление, в последните осем години станахме свидетели на разточително и неефективно отношение към ресурсите на общината, обществено изразено подозрение за задоволяване на неясни интереси. Некоректно, а понякога и арогантно отношение към местния бизнес. Липса на действия за привличане на инвеститори. Пасивност при закриване на производства, с най-фрапиращ пример “Благоевград БТ” АД. Общинският съвет от политически орган и място за обсъждане на идеи за развитие на общината се превърна в хранилка за мнозинството.
Не мога да остана безучастен. Винаги съм бил ангажиран с обществено-политическите процеси в община Благоевград и България като общински съветник или народен представител от СДС.
Воден от разбирането, че за Благоевград е жизненонеобходима промяна на модела на управление, реших да стана член и председател на Инициативния комитет на независимия кандидат за кмет Румен Томов. Част от членовете на Инициативния комитет, макар и от други политически сили, са мои приятели.
Самият аз съм воден от идеята за промяна. Не искам и няма да взема участие в управлението на общината, след като Румен Томов стане кмет. Такава е позицията и на останалите ми колеги.

70967411_436252107021864_3947730004846051328_nИван Ризов: В неделя гласувайте за промяната
Благодаря на всички, които подкрепиха кандидатурата ми за кмет на Благоевград, които ме класираха на четвърто място в надпреварата, което е признание за мен. Аз се кандидатирах, защото не съм съгласен с досегашното управление на града, въпреки че не спечелих, вярвам че шанс за промяна все още има.
Призовавам всички благоевградчани, които гласуваха за мен, в неделя да излязат и отново да упражнят своето право на глас, за да се случи промяната, за която всички ние се борихме.

Comments

comments