Шалке направи за смях Реал, но остана на гол от чудо

Реал Мадрид е първият четвъртфиналист в Шампионската лига този сезон, въпреки че претърпя позорна загуба насред „Сантяго Бернабеу“ – 3:4 – от Шалке.

Шалке изигра страхотен мач, а Реал бе бледо копие на себе си, и напълно заслужено немският тим се наложи, и остана само на един гол от чудото.

Първият мач в Гелзенкирхен бе спечелен от Реал с 2:0, и сега с крайното 5:4, „кралският“ клуб ще защитава още своя трофей.

Реал Мадрид не успя да подобри постижението за най-много поредни победи в Шампионската лига, което в момента дели с Байерн Мюнхен, но просто може да се радва, че не се прости още сега с турнира.

Кристиано Роналдо с два гола в мача отново излезе първи в голмайсторската листа в Шампионската лига, и вече има 78 попадения.

Шалке напълно си заслужи победата, и дори класирането напред, заради апатичната игра на Реал Мадрид, и отчайващите действия на „бялата“ отбрана.

Немският състав започна по-силно, и продължи да доминира до последно. Кристиян Фукс откри резултата в 20-та минута, след грешка в защитата на Реал Мадрид, която го остави непокрит на седем-осем метра от вратата. Оттам той шутира, а топката мина през ръцете на Икер Касияс.

Само пет минути по-късно обаче Реал изравни, след центриране на Тони Кроос, засечено с глава от Кристиано Роналдо, надскочил двама защитници.

Още в 30-та минута пък се наложи принудителна смяна на Ерик Чупо-Мотинг, но на терена се появи футболист, който бързо събра погледите – 19-годишният Лирой Сане. Напускането на Чупо-Мотинг обаче изобщо не се отрази. В минутите преди 40-та, Шалке натисна отново, и след като Клаас-Ян Хунтелаар първо удари греда, след това холандецът реализира.

Това стана точно в 40-та минута, след като Макс Майер стреля, Касияс отново не се намеси по най-добрия начин, и Хунтелаар с много мощ заби топката в мрежата.

В самия край на първото полувреме първо Сами Кедира отправи силен удар към вратата на Шалке, а минута по-късно Коентрао центрира отляво, и Роналдо пак с глава изравни за втори път в мача.

Второто полувреме започна далеч по-обещаващо за Реал, и в 52-та минута Карим Бензема навърза четирима защитници, и вратаря, премина ги на парад, за да даде за първи път преднина на Реал в мача.

Точно пет минутки обаче трябваха на Лирой Сане, дебютиращ в Шампионската лига, за да направи нещата отново вързани на хикс – 3:3 – със страхотен удар от разстояние.

Лука Модрич се завърна на терена, и влезе като смяна, веднага след това второ попадение, заедно с Марсело.

Малко по-късно Тони Кроос отправи страхотен шут от дъгата, но Тимон Веленройтер за пореден път демонстрира класа, като направи невероятно спасяване, и я извади под напречната греда. Нещата постепенно навлизаха в русло, от което Реал можеше да е доволен, и „белите“ като че ли си чакаха края на мача.

Шалке обаче отказа да се предаде, и игра до последно, поне за честта си пред над 4000 свои фенове, измежду недоволните мадридчани.

В 84-та минута нова невероятна грешка на Реал, в центъра на терена, първо на Модрич, и после на Марсело, позволи на топката да стигне до Хунтелаар, който напредна, и стреля много силно. Топката се отби в напречната греда, но за разлика от първата, този път влетя в мрежата за 3:4!

Това остави близо десетина минути за финален щурм на немския състав, но като че ли и самите те не си повярваха достатъчно за успеха. Лирой Сане и Бенедикт Хьоведес пропуснаха страхотни възможности в следващите минути, като Шалке бе много близо до истината, но така и не намериха път към вратата. Икер Касияс се реваншира за грешките си през първото полувреме, със силно спасяване в последната голова атака на гостите.

Три минути продължение даде арбитърът – на агония за Реал и надежда за Шалке.

Макар че дори и тогава Реал Мадрид не успя да задържи топката в свое владение, някак си времето изтече, за късмет на „кралския“ клуб, и той ще защитава поне още малко своя трофей.

Футболистите на Реал бяха освиркани бурно, а на „Бернабеу“ използваха своя традиционен начин да изразят недоволството си и развяха белите кърпички – сигнал, че на отбора му трябва сериозна промяна.

Comments

comments