Четири основни вида ключарски услуги

Ключарството е специализиран занаят, който изисква добра техническа подготовка, познания по различните заключващи системи и устройства, професионален опит, сръчност, коректно и дискретно отношение. Ключарските ателиета много често  наемат и профилират своите служители в различни видове дейности от широкия спектър услуги, които предлагат, за да могат те да ги овладеят в максимална степен и да откликнат на нуждите на клиентите си.

Ето какви основни видове ключарски услуги може да ви се наложи да ползвате:

1.Инсталиране на нови заключващи устройства – за да сте спокойни за вашия дом, офис, склад и т.н. ще е необходимо да инсталирате надеждни брави на вратите и да осигурите ключове за всички, които трябва да влизат. Има много и различни видове брави, които са подходящи за инсталиране на врати и прозорци. Може да поставите стандартни ключалки или да ги замените с карти, да сложите система с код за достъп и т.н. Добрият ключар ще ви даде разумен съвет за това, кой вариант е най-подходящ според помещенията, с които разполагате и според финансовите ви възможности.

2.Ремонтиране на заключващи устройства. Бравите обикновено издържат дълго без да се налага да правите някакви ремонти по тях. С времето може да се появят проблеми като трудно отключване, недобро затваряне, счупване на ключ и др. В много от тези случаи не е необходимо да подменяте цялото заключващо устройство. Ключарят ще прецени дали то може да се ремонтира и да ви служи още.

3.Изработване на ключове. В случай, че загубите или счупите ключ, специалистите могат да изработят нов, стига да имате копие. Затова винаги дръжте резервен ключ на безопасно място. Допълнителен ключ може да ви се наложи и ако давате апартамента под наем или пристигнат роднини на гости.

4.Аварийно отключване. То се налага при непредвидено заключване в дома, офиса, вилата или извън тях. В такива случаи нямате друго решение, освен да извикате ключар по спешност. Тъй като това може да се случи по всяко време на денонощието, предварително се информирайте за 24 часовите ключарски услуги в близост до вас.

Тези четири услуги са сред основните, които предлагат реномираните ключарски ателиета. Разбира се, може да ги ползвате и за много други дейности, свързани със сигурността и режима на достъп до вашата собственост. Поинтересувайте се!

Comments

comments