Чантини неволи, на всяка може да се случи!

 

resize_on_the_fly

Какво може да се случи на вашата чанта? Непоправимо ли е или има противодействие? Кога да се откажете от тази приятелка и да я пенсионирате в полза на нова?

Отговорите на тези въпроси ще откриете в статията, специално създадена от екипа на сайта NovaChanta.com.

На тези и други въпроси се налага да отговорим, защото всичко се случва с нас и дамската чанта в ежедневието.

Ситуациите са повече от изумителни понякога. Даже да ви се струва невъзможно да накиснете дамската си чанта в червено вино, в нея да роди мишка или просто да се разтекат нечии флумастери, то тези или други катастрофални сценарии са само част от една плодовита реалност.

Като правило външните следи се отстраняват по-лесно, но за сметка на това, вътрешните биха могли да останат и до голяма степен незабележими, поне за околните.

Всичко е в ръцете на материала от който е изработена чантата. Има текстилни дамски чанти и раници, които позволяват запиране или покриване на петно/дупка, но това е строго индивидуално и зависи от размерите.

Чантите от екокожа са податливи на пребоядисване или третиране със стандартни и нестандартни почистващи препарати. Тази от бяла кожа, може да бъде почистена от петно с малко избелваща паста за зъби, цветната се третира с препарат на миене на съдове преди да я отпишем напълно.

Велурът и кожата с косъм обичат четки и „ресане“, но то трудно би извадило трайно или мазно петно.

Може би най-трудни за спасение са плетените кошници, при тях е много вероятно да създадем много по-големи щети в опит да ги възродим. Тук нещата поти винаги са в полза на новите попълнения.

Няма да се връщаме подробно на ситуацията с мишето майчинство или маркирането от котка/куче. Прежалете я, тази чанта е изгубена кауза и няма много голяма разлика кое животно я белязало.

Скъсаната подплата не е непоправима щета, но е свързана с доста сложни действия, освен ако не сте професионална шивачка, която е склонна да си поиграе. В повечето случай е много по-лесно и удобно да подмените чантата, все пак разръфаната подплата е неприятна като дефект и крие даже рискове.

И най-добре пазената дамска чанта се пенсионира, няма нищо вечно и това е за добро, защото в противен случай би ни омръзнало да ходим цял живот само с една в ръка.

Още интересни статии по темата прочети ТУК.

 

 

 

Comments

comments