Цветан Василев: С Гешев е свършено, ако Борисов и Пеевски извадят компромати

Арестът на Бойко Борисов показа, че в България няма недосегаеми и това е един от положителни ефекти на ареста. Получих одобрителни и окуражителни сигнали от САЩ, Брюксел, Гърция и други европейски страни. Трябва да си даваме ясна сметка, че в България има война срещу мафията, а Прокуратурата остана последната крепост на тази мафия. Ако за някой, някъде навън е имал съмнение, че Прокуратурата в лицето на Гешев и Цацаров е реален обвинител, то това съмнение вече е разсеяно. Това каза банкерът Цветан Василев на живо от Сърбия в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Аз не смятам, че поведението на Иван Гешев е негово собствено желание. Той е човек, ориентиран към властта и много алчен, но е и много слаб човек. Предполагам, че е държан със страхотни компромати от Пеевски и Борисов. Свободният живот и кариерата на Иван Гешев биха приключили на секундата, ако Борисов и Пеевски извадят компроматите срещу Гешев“, допълни Василев.

„Упражнението с ВСС е по-скоро да се покаже степента на деморализация на ВСС. Не би трябвало да се губи особено времето с управляващата коалиция, че ВСС ще промени мнението си, те също не са свободни хора. Трябва да се постави ударение върху ликвидирането на онези структури, които са най-големите бухалки на Прокруатурата. Важно е на Прокуратурата да й бъдат орязани възможностите да използва спецпрокуратурата. Важна е промяната в структурата и функциите на КПКОНПИ. Тя също е бухалка, знае се много добре как действа в тандем Гешев и Цацаров. Съдебната реформа не се заключава с Гешев и Цацаров, но от друга страна съдебна реформа с Гешев и Цацаров е невъзможна“, каза още Василев.

„Иван Гешев е бил включен още в началник етап на фалита на КТБ с т.нар. убийство на Пеевски. Истината е много бавна и докато си вдигне гащите лъжата е обиколила земята. Тези господа обаче са направили определени грешки, но и притеснени, след като Георги Георгиев от БОЕЦ направи нови разкрития за близките връзки между Гешев, Красимир Методиев и прокурор Бисер Кирилов. Знам колко са близки връзките между Гешев и Бисер Кирилов, защото през 2018г. Красимир Методиев ми представи Бисер Кирилов. Бисер Кирилов се представи като много близък приятел на Иван Гешев, каза, че са делили една стая в Симеоново и каза, че Гешев много се е изменил, след като е поел делото по КТБ. Накрая ми предложи компромат за Гешев и накрая докато си общували и хортували, Кирилов го бил записал и продаваше тази флашка. Според него тя съдържа излияния на Гешев по повод неговия ангажимент към Пеевски за КТБ, докато са били в Сицилия през 2012г.“, разкри Василев.

Comments

comments