Христо Иванов: Поръчителите на полицейското насилие са Борисов и Гешев

Истинските поръчители и укриватели на полицейското насилие са Бойко Борисов и Иван Гешев. Това заяви депутатът и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов в интервю за БНР.

Това, което видях на записите е престъпление с полицейското насилие, което не е отговорност само на непосредствените извършители, посочи Иванов. Това престъпление включва и политическите поръчители за неговото извършване, допълни той за разпространените кадри. „Никой не прави опит да ги спре, никой не прави от йерархията опит да ги накаже. Йерархията укрива всичко това“, уточни Христо Иванов.

Според него ГЕРБ продължават да извършват публични атентати пред своите избиралите и говорят лъжи само и само, за да се разграничат от проблемите. Докато ГЕРБ не се разграничат от Бойко Борисов, ще останат токсични, изтъкна Христо Иванов.

Според съпредседателя на „Демократична България“ има и друго нещо в светлината, даден от гражданското общество по време на протестите. Ако няма спор и допуснем една авторитарна власт, упражнява по задкулисен начин с калинки, да бъде заменена с други – това би било предателство към обществото, призна Иванов. Трябва да престанем да говорим за протестни партии, а за хората, които бяха на протестите и какво ги е накарало да бъдат на улицата, настоя Иванов. Всеки, който иска да получи подкрепата на ДБ, от обединението ще питат кои хора се предлагат за определени постове.

Христо Иванов настоя да не бъде пакетиран в твърденията, че „всички политици са еднакви“.

„Ние в България демократична република ли сме или джамахирия?“, запита той.

Христо Иванов вярва в обективните конструкции, а не в личните емоции. Той може да се обижда от множество неща, които са казали депутатите от трибуната на Народното събрание, но не е сигурен, че неговото съзнание за дълг трябва да бъде помътнено от лично емоции. Христо Иванов иска с третия мандат партиите да договорят едно споразумение, което да включва ясни механизми за отчетност и е гарантирано от конкретни изпълнители.

По мнението на Христо Иванов плаващите мнозинства могат да се превърнат в рецепта за алъш-вериш през задната врата, където специалисти са ДПС. Трябва да проведен уважителни преговори за съставяне на правителство без ГЕРБ и ДПС, настоя Христо Иванов, който потвърди, че „Демократична България“ не се страхуват от нови предсрочни избори.

 

Comments

comments