Христо Иванов: Нямате диагноза, нито лечение, проф. Габровски

Христо Иванов: Проф. Габровски, системата наистина е болна, но нямате диагноза. Нито лечение.

„Проф. Габровски, вие сте лекар и влязохте на политическия терен в момент, в който политическата система е болна. И това породи много надежди. Но за съжаление вашата кандидатура не върви с ясна диагноза какво е забовяването в дълбочина. Не върви и с лечение. Затова не можем да видим в предлагания от вас кабинет нещо, което заслужава да бъде подкрепено“.

С тези думи съпредседателят на „Демократична България“  Христо Иванов обяви вече ясното решение на формацията да не подкрепи правителството „Габровски“. Според него основната „диагноза“ е корупцията. А опасението му е, че проектокабинетът на Николай Габровски изглежда като поредния служебен кабинет и няма никакви гаранции, че няма да се превърне в нов кабинет „Беров“.

„Ясно е, че няма гаранции. Но не видяхме дори опит“, заключи Иванов. Той даде пример със съдебната реформа, която Николай Габровски обеща да подкрепи.

„Но вие не може да не си давате сметка, че когато говорите за тези неща, те се решават тук, в парламента. А партията, която ви издига, мълчи по тези въпроси“, погледна към ГЕРБ Христо Иванов.

Comments

comments