Христо Иванов: На Доган му е кефлийско, защото отново е с порции от студения резерв

На Ахмед Доган му е кефлийско, защото отново е с порции от студения резерв, каза днес съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в свое видео във „Фейсбук“. Терминът кефлийско настроение беше използван от почетния председател на ДПС на 11 февруари в обръщение към неговите съпартийци. Доган каза, че е получил „кефлийско настроение за добре свършена работа“, след като за пореден път е бил предложен за кандидатдепутатските листи на ДПС, въпреки, че от 2013 г. е само почетен председател на партията.

По повод информациите, че фирми, свързани с Ахмед Доган, отново ще получават пари за осигуряване на резервни енергийни мощности, „Демократична България“ поиска от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) да предостави имената на дружествата, спечелили търговете за предоставяне на резервни мощности. Искането е отправено по Закона за достъп до обществена информация.

Във видео, излъчено на живо в социалните мрежи от ТЕЦ „Варна“, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов посочи, че последните търгове са обвити в мъгла, защото класираните фирми не са посочени с имената им и само може да се предполага, че тецът на Доган е спечелил поне един от търговете. „Защо, господа от ЕСО, ако всичко е наред, фирмите не са посочени, а само номерата на офертите им“, попита Иванов.

„Отново Доган цоца студен резерв и му е кефлийско. И на Валерката и на Краси предполагам, че им е кефлийско, защото тяхната дълга политическа кариера главно в това се състои – техният смисъл да съществуват е да обслужват българската мафия, да обслужват Сарая, да обслужват кръга около Ахмед Доган. Това е техният патриотизъм“, заяви Христо Иванов.

Той припомни, че вече над половин година никой не иска да провери била ли е изобщо в състояние ТЕЦ „Варна“ да осигурява студен резерв, за което е получила 54 млн. лв.

 

Comments

comments